Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash


   
   

 

U nas znajdziecie Państwo doskonałe dania z mięsa wieprzowego, wołowego ryb i drobiu. Specjalnością zajazdu jest kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu. Wszystkie dania można zamówić telefonicznie na wynos, do których doliczamy opakowanie: małe - 0,50 zł i duże 0,80 zł.

KONTAKT : (14) 65 10 280 lub 607 542 276

MENU

 


PRZYSTAWKI


Tradycyjny tatar wołowy

 podany z żółtkiem, korniszonem, 

marynowanymi grzybkami, cebulą i pieczywem – 19 zł

100g/50g


Wątróbka drobiowa z kurkami, 

marynowaną dynią i groszkiem cukrowym

 podana w sosie słodko-pikantnym – 12 zł

200g

 

Marynowany śledź w zalewie octowej 

z siekanymi jabłkami, musztardą francuską

 oraz piklowaną czerwoną cebulą – 12 zł

80g/50g

 

 ZUPY


Rosół z trzech ptaków z makaronem – 8 zł

300 ml


Barszcz czerwony z uszkami mięsnymi – 9 zł

300 ml


Żurek staropolski na maślance

 z kiełbasą i jajkiem – 9 zł

300 ml/50g


Zupa z bryndzy z kruszonką bekonową – 10 zł

300 ml


Krem chrzanowy z opiekaną kiełbasą,

 ziemniaczanym puree i jajkiem  - 10 zł

300 ml/50g


Flaki wołowe – 12 zł

300 ml

 

 

DANIA GŁÓWNE

 

Z DROBIU

Pierś z kurczaka w panierce panko podana z frytkami,

 zestawem surówek ze świeżych warzyw i remuladą – 20 zł

150g/150g/150g   

 

Pierś z kurczaka ze skórą przygotowana metodą SOUS-VIDE 

podana z ryżem, sosem z duszonego pora i warzywami – 22 zł

150g/150g/150g

 

Z WOŁOWINY

 

Placek po staropolsku z gulaszem wołowym 

z zestawem surówek i kwaśną śmietaną – 25 zł

250g/350g/150g 

Burger Szefa kuchni z frytkami – 20 zł

(wołowina, sałata, pikle, remulada, rukola)

200g/200g 

Stek wołowy z Angusa podany  z frytkami,  fasolką szparagową, 

pieczonymi pomidorkami koktajlowymi i masłem ziołowym – 42 zł

200g/150g/150g 

 

Z WIEPRZOWINY

 

Żeberka BBQ glazurowane Jack Daniel’s

 podane z ziemniakami opiekanymi i sałatką azjatycką – 25 zł

300g/200g/150g 

 

Kotlet schabowy panierowany po polsku 

z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną  - 20 zł

150g/250g/200g 

  

Długo pieczony boczek z chrupiącą skórką podany z sosem myśliwskim, ziemniakami opiekanymi, granitą chrzanową i surówką – 25 zł

220g/200g/150g 

 

Polędwiczka wieprzowa przygotowana metodą SOUS-VIDE 

podana z kuskusem, musem grzybowym i  warzywami – 28 zł

150g/200g/150g 

 

Stek ze schabu przygotowany metodą SOUS-VIDE 

podany z ziemniakami opiekanymi, sosem tzatziki i colesławem– 22 zł

150g/200g/150g 

 

Z RYB

 

Filet z miruny podany na ziemniaczanym puree z czosnkiem, 

musem z buraka i warzywami w emulsji maślanej – 22 zł

150g/150g/150g 

 

Smażony pstrąg z okolicznego łowiska  (wg wagi) -  8 zł

100g

 
 
 
PIEROGI
 
Pierogi ruskie – 12 zł
Domowe pierogi z farszem z ziemniaków, białego sera, 
cebuli i świeżego pieprzu okraszone boczkiem 
10 szt.
 
Pierogi z kaszanką – 14 zł
Opiekane pierogi z farszem z wiejskiej kaszanki
 podane z musem grzybowym i emulsją z kiszonego ogórka 
10 szt.
 
Pierogi z mięsem – 15 zł
razowe pierogi z farszem mięsnym 
podane z okrasą lub musem grzybowym
10 szt.
 
 
MAKARONY

 
Papardelle z boczniakami i kurczakiem – 21 zł
350 g
 
Farfalle z polędwiczką wieprzową i groszkiem cukrowym – 20 zł
300g
 

MENU DLA DZIECI


Przysmak Krzysia

Zupa pomidorowa – 7 zł

200 ml


Uszka Kłapouszka 

Pyszne kotleciki z kurczaka

 z frytkami i surówką – 15 zł

100g/100g/50g 


Tygryskowy makaron

Makaron spaghetti z klopsikami

 w sosie pomidorowym – 14 zł

100g/200g


Kubusiowe naleśniki

Pancakes z bananowym serkiem

 i syropem klonowym – 12 zł

 

SAŁATKI
 
Grecka inspiracja – 17 zł
(sałata, ogórek, pomidor, ser typu feta, oliwki, sos winegret)
300g 

 

 Sałatka z chrupiącym kurczakiem i sosem miodowo-majonezowym – 19 zł

(sałata, korniszon, pomidorek koktajlowy,
 parmezan, kruszonka z boczku)
350g 

 Sałatka z grillowaną wieprzowiną – 20 zł
(młody szpinak, pomidor, czerwona cebula, 
pieczarki z rusztu i sos grecki)
350g

 

DESERY

Smażone lody z konfiturą truskawkową 

i śniegiem z mleka – 10 zł


Mus chałwowy z coulisem malinowy

 i granolą owocową  - 12 zł


Szarlotka na ciepło z granitą borówkową 

 i bitą śmietaną – 10 zł

 

 

 

 

 

Sala restauracyjna obfituje w miłe
i ciepłe kolory, które
w połączeniu
z zielenią kwiatów
wyzwalają u każdego
miły i radosny nastrój.
Bar z szerokim
asortymentem napojów i alkoholi.
szczegóły »»

Specjalizujemy się w organizacji imprez okolicznościowych do 350 osób. Sala konsumpcyjno -taneczna to powierzchnia około 550 m2z podziałem na część taneczną (parkiet), otoczoną kasetonami świetlnymi oraz
część konsumpcyjną.
szczegóły »»

Dysponujemy komfortowymi pokojami 2-, 3- i 4-osobowymi. Każdy pokój wyposażony jest w łazienkę z kabiną prysznicową. Wszystkim
naszym Gościom
zapewniamy miłą oraz profesjonalną obsługę.
szczegóły »»

Copyright © ZAJAZD "RELAX" Ciężkowice
tel. 0607 542 276, 014 65 10 280
Realizacja: VERAKOM projektowanie stron Nowy Sącz